Lees meer ↓

Hoe werken we

Tijdens een bijeenkomst vertelde een Mantelzorger hoe het was om 24 uur per dag voor iemand te zorgen. Dat dit soms erg uitputtend is, omdat je constant alert bent en onder stress staat. Je cijfert jezelf weg omdat je begaan bent met de ander, die het veel zwaarder heeft dan jij.

Maar hoe houd je dat vol?

Met deze ervaring hebben we verder gepraat over hoe je even bij kan tanken en wat daarbij helpt. Er ontstond het idee voor het Mantelzorgcafé, waar je even kan ontspannen en met lotgenoten kan praten. Dit idee hebben we besproken op de Respijt-zorgbijeenkomsten waarbij allerlei zorgorganisaties en beleidsmedewerkers van de gemeente vertegenwoordigd waren.

Het gevolg…..

Inmiddels heeft het Steunpunt Mantelzorg van VanHouten&co een Mantelzorgcafé opgezet en kan je elke laatste donderdag van de maand tussen 19.00-21.00 uur in Huis van Houten terecht om te ontspannen en te praten met lotgenoten.

Wie zijn we

Alle leden van de werkgroep hebben ervaring met Mantelzorg en weten wat het betekent om te zorgen dat het goed gaat met onze ouder(s), dochter, broer en echtgenoot. We willen dat de gemeente Houten goed op de hoogte is van wat zij kan doen om Mantelzorgers te helpen en ondersteunen. Daarvoor geven wij ze informatie of wijzen we ze op problemen die zij kunnen helpen oplossen. Wij adviseren de gemeente om goed beleid te maken voor Mantelzorgers.

Nieuws

Adviezen

Agenda

Teamleden Mantelzorg